Risotto s Hermelínem a hruškami

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

150 g Hermelínu
320 g rýže na risotto
2 hrušky
2 čerstvé cibulky
bílé suché víno
zeleninový vývar
máslo
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané hrušky nakrájejte na kostičky. Nasekanou cibulku nechte na másle zesklovatět na pánvi. Přidejte hrušky a chvíli duste. Dejte stranou.

  2. V druhé pánvi nechejte na másle osmahnout pár minut rýži, za stálého míchání. Přilejte víno a nechte ho odpařit. Potom po trochách přilévejte hotový vývar, dokud se rýže neuvaří. Asi v půlce varu rýže, přidejte sýr pokrájený na kostičky, sůl a pepř a hrušky.

  3. Servírujte okořeněné čerstvě mletým pepřem z mlýnku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!