Kvasový chleba 1-2-3

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

Těsto:
1 díl kvásku (100% hydratace) - 150 g
2 díly vody - 300 g
3 díly mouky - 450 g
2 lžičky soli
2 lžičky drceného kmínu

Postup přípravy receptu

  1. Ke kvásku přidáme vodu a dobře rozmícháme. Pak přidáme mouky (viz Poznámku), kmín a sůl a uhněteme těsto, které necháme v teple místnosti vykynout asi 2 hodiny.

  2. Nakynuté těsto lehce propracujeme, vytvarujeme bochník a dáme ho kynout do dobře vysypané ošatky na 2-2,5 hodiny.

  3. Vykynutý bochník s oporou ruky opatrně vykulíme na plech s pečící fólií, postříkáme vodou z rozprašovače a i s fólií ho sešoupneme na rozehřátou dlaždici v troubě a upečeme (230°C/45-50 minut).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!