Kuskus s rajčaty a jogurtovou omáčkou
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1/4 celeru
- 1 petržel
- 2 cibule
- 3 lžíce másla
- 2 lžíce rozinek
- 350 ml bujónu nebo vývaru
- 250 g kuskusu
- sůl
- pepř
- římský kmín
- 1 kg rajčat
- 2 lžíce petrželky
- 3 vejce
- 200 g zakysané smetany
- 300 g jogurtu
- 1 lžíce koriandru
- 2 lžíce citronové šťávy
Postup Kuskus s rajčaty a jogurtovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu rozkrájíme na kostičky, cibuli posekáme. V hrnci rozehřejeme máslo a cibuli na ně zesklovatíme. Přidáme zeleninu, rozinky a osmahneme.
Přilijeme vývar, uvedeme do varu a vmícháme kuskus. Osolíme, opepříme a okořeníme římským kmínem. Hrnce stáhneme a kuskus necháme přibližně 8 minut bobtnat.
Mezitím spaříme a oloupeme 500 g rajčat, zbavíme semen a pokrájíme. Rajčata a petrželku vmícháme do kuskusu, Žloutky smícháme se smetanou, bílky ušleháme a obojí vmícháme do kuskusu. Směs naplníme do vymazané formy a obložíme nakrájenými rajčaty.
Zapékáme asi 45 minut. Smícháme jogurt, koriandr, citronovou šťávu, sůl a pepř a omáčku podáváme zvlášť.