Krémové žampiony zapečené se slaninou a směsí sýrů

Recepty, Houby

Suroviny

250 g krémových žampionů
1 hermelín
1 lučina
10 dkg ementálu
1 kelímek smetany na vaření Profesionál (190g)
10 dkg libovější uzené slaniny

Postup přípravy receptu

  1. Krémové žampiony nakrájíme na čtvrtky a ty malé necháme vcelku.

  2. Na pánvičce rozpustíme trochu másla a žampiony lehce orestujeme.

  3. Do zapékací misky naskládáme na větší kousky nakrájenou uzenou slaninu a polovinu na kostky nakrájeného ementálu a polovinu nakrájeného hermelínu.

  4. Na tuto směs navrstvíme orestované žampiony a poklademe druhou polovinou pokrájeného hermelínu a ementálu. Lučinu prsty natrháme a poklademe po celém povrchu směsi.

  5. Kompletní náplň zapékací misky zalijeme obsahem kelímku smetany na vaření a dáme péct do rozpálené trouby.

  6. Zapékáme cca 30 minut, dokud povrch nezačne zlátnout. Podáváme teplé s křupavou bagetou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!