Krémové žampiony zapečené se slaninou a směsí sýrů
Recepty, HoubySuroviny
- 250 g krémových žampionů
- 1 hermelín
- 1 lučina
- 10 dkg ementálu
- 1 kelímek smetany na vaření Profesionál (190g)
- 10 dkg libovější uzené slaniny
Postup Krémové žampiony zapečené se slaninou a směsí sýrů
Postup přípravy receptu
-
Krémové žampiony nakrájíme na čtvrtky a ty malé necháme vcelku.
Na pánvičce rozpustíme trochu másla a žampiony lehce orestujeme.
Do zapékací misky naskládáme na větší kousky nakrájenou uzenou slaninu a polovinu na kostky nakrájeného ementálu a polovinu nakrájeného hermelínu.
Na tuto směs navrstvíme orestované žampiony a poklademe druhou polovinou pokrájeného hermelínu a ementálu. Lučinu prsty natrháme a poklademe po celém povrchu směsi.
Kompletní náplň zapékací misky zalijeme obsahem kelímku smetany na vaření a dáme péct do rozpálené trouby.
Zapékáme cca 30 minut, dokud povrch nezačne zlátnout. Podáváme teplé s křupavou bagetou.