Upside Down Cake (koláč vzhůru nohama)

Recepty, Moučníky

Suroviny

2 větší jablka
hrst brusinek (rybízu)
hrst ostružin nebo malin
50 g másla
110 g cukru
Těsto:
80 g másla
110 g cukru
500 g bílého jogurtu
stejný kelímek polohrubé mouky
2 vejce
vanilkový cukr
skořicový cukr
lžička prášku do pečiva

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky, naklademe do formy na pečící papír a posypeme další ovocem dle chuti (rybíz, brusinky, maliny, ostružiny).

  2. Na pánvi rozpustíme 50 g másla a v něm 110 g cukru, až začne hnědnout karamel - pozor nespálit. Tuto hmotu nalijeme na ovoce do formy a vložíme do trouby 170 °C na 15 minut.

  3. Mezitím smícháme jogurt, 80 g rozpuštěného másla, 2 vejce, mouku, 110 g cukru a prášek do pečiva. Rozpečené ovoce vyjmeme z trouby, posypeme skořicovým cukrem a zalijeme smíchaným těstem.

  4. Pečeme v troubě na 180 °C cca 30-35 minut. Po mírném vychladnutí vyklopíme koláč na talíř (pozor, s okrajem, je v něm hodně šťávy z ovoce).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!