Bramborový salát LFR

Recepty, Saláty

Suroviny

cca 1 kg brambor uvařených ve slupce
20 dkg gothaje
1 cibule
4 vejce
1 jablko
3 kyselé okurky
1 mrkev
1 petržel
kousek celeru
hrst mraženého hrášku
pepř
sůl
worchester
1 PL hořčice
Majonéza:
4 dl oleje
2 vejce
2 lžičky hořčice
2 lžičky cukru
2 lžičky octa
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a protlačíme přes mřížku, stejně tak vejce uvařené na tvrdo. Přidáme nakrájenou cibuli, jablko, gothaj a okurky. Kořenovou zeleninu nakrájíme a dáme vařit do mírně osolené vody, po 5 minutách přidáme hrášek a vaříme ještě 3 minuty. Scedíme a přidáme do salátu.

  2. Přidáme majonézu: všechny ingredience dáme do úzké nádoby a tyčovým mixérem mixujeme a táhneme zároveň od spodu nahoru - jako píst.

  3. Salát dochutíme worchestrem, pepřem, hořčicí a mírně osolíme, promícháme a necháme uležet - salát se na první ochutnání nemusí zdát dost slaný, ale gothaj pustí slanost.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!