Řezy z vaječného likéru

Recepty, Moučníky

Suroviny

4 vejce
200 g moučkového cukru
175 ml oleje
200 ml Vaječného likéru
125 g polohrubé mouky
1 kypřící prášek
115 g škrobové moučky
KRÉM:
1 čokoládový pudinkový prášek
2 lžíce kakaa
60 g cukru
375 ml mléka
125 g másla

Postup přípravy receptu

  1. Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme olej, likér, pak přisypeme mouku s práškem a škrobem a pořádně rozmícháme.

  2. Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem (25x35cm) a upečeme podle výkonu trouby přibližně 35-40 minut. Zkouška špejlí je nejlepší.

  3. Vychladlý plát rozkrojíme podélně na 3 díly a každý díl (protože je dostatečně vysoký), ještě rozpůlíme. Dostaneme tak 6 dlouhých plátů. Vezmeme 3 pláty, první potřeme krémem, přikryjeme druhým plátem, který opět potřeme a ukončíme třetím plátem. Postup opakujeme i s dalšími 3 pláty. Ve výledku dostaneme 2 řezy.

  4. PŘÍPRAVA KRÉMU: Z mléka, cukru, kakaa a pudinku uvaříme hustou hmotu. Rendlík přikryjeme, aby se nevytvořil škraloup a necháme vychladnout. Pak postupně vmícháme do změklého másla.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!