Řezy z tangu
Recepty, MoučníkySuroviny
- 4 žloutky
- 20 dkg mletého cukru
- 1 dcl oleje
- 1 dcl mléka
- 20 dkg hladké mouky
- 1 kypřící prášek
- sníh ze 4 bílků
- Krém:
- 1,5 kelímku šlehačky
- 2 vanilkové cukry
- 1,5 kelímku zakysané smetany
- Želatina:
- 0,5 l vody
- 10 dkg cukru
- 1 TANG (nejlépe rybíz nebo lesní směs-kvůli barvě)
- 1 vanilkový pudink
Postup Řezy z tangu
Postup přípravy receptu
-
Korpus: Žloutky ušleháme s mletým cukrem. Po kapkách přidáváme olej a mléko. Nasypeme mouku smíchanou s kypřícím práškem a nakonec jemně vmícháme sníh z bílků. Dáme na vymaštěný a vysypaný plech a pečeme.
Krém: Ušleháme šlehačku, přidáme zakysanou smetanu a vanilkové cukry.
Želatina: Všechny suroviny na želatinu uvaříme.
Po upečení necháme korpus vychladnout. Na vychladlý korpus natřeme krém a po lžičkách zalijeme želatinou. Necháme ztuhnout.