Řezy z tangu

Recepty, Moučníky

Suroviny

4 žloutky
20 dkg mletého cukru
1 dcl oleje
1 dcl mléka
20 dkg hladké mouky
1 kypřící prášek
sníh ze 4 bílků
Krém:
1,5 kelímku šlehačky
2 vanilkové cukry
1,5 kelímku zakysané smetany
Želatina:
0,5 l vody
10 dkg cukru
1 TANG (nejlépe rybíz nebo lesní směs-kvůli barvě)
1 vanilkový pudink

Postup přípravy receptu

  1. Korpus: Žloutky ušleháme s mletým cukrem. Po kapkách přidáváme olej a mléko. Nasypeme mouku smíchanou s kypřícím práškem a nakonec jemně vmícháme sníh z bílků. Dáme na vymaštěný a vysypaný plech a pečeme.

  2. Krém: Ušleháme šlehačku, přidáme zakysanou smetanu a vanilkové cukry.

  3. Želatina: Všechny suroviny na želatinu uvaříme.

  4. Po upečení necháme korpus vychladnout. Na vychladlý korpus natřeme krém a po lžičkách zalijeme želatinou. Necháme ztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!