Luxusní jahodové řezy

Recepty, Moučníky

Suroviny

Zákusek pro ty, kdo mají rádi jemné osvěžující moučníky, nepřeslazené a rozplývající se na jazyku. Lze dělat s jakýmkoliv ovocem:
5 vajec
20 dkg cukru krupice
100 ml vody
100 ml oleje
25 dkg polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky ušlehat s cukrem do pěny, přidat olej, vodu, mouku s práškem, nakonec ručně vmíchat sníh z bílků.

  2. Těsto nalít na vyšší plech 30 x 40 cm, vyložený pečícím papírem.

  3. Upéct v předehřáté troubě na 180°C 15 – 20 minut. Na vychladlý piškot naskládat jakékoliv ovoce z kompotu nebo mražené, (já krájela polozmrzlé jahody).

  4. Krém: 1 l mléka, 3 vanilkové pudinky, 1 vanilkový cukr a 4 polévkové lžíce cukru uvařit, do horkého pudinku vmíchat 1 lžíci másla, do vychladlého vmíchat 2 zakysané smetany, trochu moučkového cukru a šlehačem vyšlehat.

  5. Na piškot s ovocem natřít krém a nahoru vyšlehat 2 šlehačky se ztužovačem, posypat strouhanou čokoládou.

  6. Doporučuji udělat večer a nechat do rána krásně zaležet v ledničce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!