Luxusní jahodové řezy
Recepty, MoučníkySuroviny
- Zákusek pro ty, kdo mají rádi jemné osvěžující moučníky, nepřeslazené a rozplývající se na jazyku. Lze dělat s jakýmkoliv ovocem:
- 5 vajec
- 20 dkg cukru krupice
- 100 ml vody
- 100 ml oleje
- 25 dkg polohrubé mouky
- 1/2 prášku do pečiva
Postup Luxusní jahodové řezy
Postup přípravy receptu
-
Žloutky ušlehat s cukrem do pěny, přidat olej, vodu, mouku s práškem, nakonec ručně vmíchat sníh z bílků.
Těsto nalít na vyšší plech 30 x 40 cm, vyložený pečícím papírem.
Upéct v předehřáté troubě na 180°C 15 – 20 minut. Na vychladlý piškot naskládat jakékoliv ovoce z kompotu nebo mražené, (já krájela polozmrzlé jahody).
Krém: 1 l mléka, 3 vanilkové pudinky, 1 vanilkový cukr a 4 polévkové lžíce cukru uvařit, do horkého pudinku vmíchat 1 lžíci másla, do vychladlého vmíchat 2 zakysané smetany, trochu moučkového cukru a šlehačem vyšlehat.
Na piškot s ovocem natřít krém a nahoru vyšlehat 2 šlehačky se ztužovačem, posypat strouhanou čokoládou.
Doporučuji udělat večer a nechat do rána krásně zaležet v ledničce.