Rozmarné kuřecí roládky s tyrolskou šunkou a slaným sýrem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 kuřecí prsní řízky
- větvičky čerstvého rozmarýnu
- 16 plátků tyrolské sušené šunky
- 16 gorbačiků
- na marinádu:
- 1 sušená chilli paprička
- šťáva z 1/2 citrónu
- 1/2 lžičky sušeného oregána
- 1/2 lžičky sušeného tymiánu
- 1/2 lžičky sušeného kardamonu
- 1/2 lžičky celého pepře
- 5 lžic roztaveného másla
- mořská sůl
- 16 středně velkých nových brambor s pěknou slupkou
Postup Rozmarné kuřecí roládky s tyrolskou šunkou a slaným sýrem
Postup přípravy receptu
-
Ze surovin na marinádu utvoříme pastu - v sekáčku nebo lépe ručně v hmoždíři a promícháme ji s roztaveným máslem.
Směsí potřeme maso, které jsme dotenka rozklepali a každý plátek rozkrojili na čtyři asi 4cm široké díly.
Zbytek směsi použijeme na dochucení brambor, které očistíme a nakrájíme na kolečka.
Do každého proužku okořeněného masa vložíme větvičku rozmarýnu, zavineme a obalíme tyrolskou šunkou.
Copánky sýru rozpleteme a omotáme je okolo masového závitku. Omotání (copánky jsou ze dvou provázků) vyjde nadvakrát a poté snadno zavážeme na uzlík.
Okořeněné plátky brambor a kuřecí závitky naskládáme do pekáčku, proložíme větvičkami čerstvého rozmarýnu a pokapeme olivovým olejem, rozpuštěným máslem nebo zbytkem připravené marinády.
Pečeme v troubě rozpálené na 240°C asi půl hodiny. Delší doba by roládky vysušila a brambory by příliš změkly. Pokrm začíná nádherně intenzívně vonět asi 3 minuty po vložení do vyhřáté trouby.