Rozmarné kuřecí roládky s tyrolskou šunkou a slaným sýrem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí prsní řízky
větvičky čerstvého rozmarýnu
16 plátků tyrolské sušené šunky
16 gorbačiků
na marinádu:
1 sušená chilli paprička
šťáva z 1/2 citrónu
1/2 lžičky sušeného oregána
1/2 lžičky sušeného tymiánu
1/2 lžičky sušeného kardamonu
1/2 lžičky celého pepře
5 lžic roztaveného másla
mořská sůl
16 středně velkých nových brambor s pěknou slupkou

Postup přípravy receptu

  1. Ze surovin na marinádu utvoříme pastu - v sekáčku nebo lépe ručně v hmoždíři a promícháme ji s roztaveným máslem.

  2. Směsí potřeme maso, které jsme dotenka rozklepali a každý plátek rozkrojili na čtyři asi 4cm široké díly.

  3. Zbytek směsi použijeme na dochucení brambor, které očistíme a nakrájíme na kolečka.

  4. Do každého proužku okořeněného masa vložíme větvičku rozmarýnu, zavineme a obalíme tyrolskou šunkou.

  5. Copánky sýru rozpleteme a omotáme je okolo masového závitku. Omotání (copánky jsou ze dvou provázků) vyjde nadvakrát a poté snadno zavážeme na uzlík.

  6. Okořeněné plátky brambor a kuřecí závitky naskládáme do pekáčku, proložíme větvičkami čerstvého rozmarýnu a pokapeme olivovým olejem, rozpuštěným máslem nebo zbytkem připravené marinády.

  7. Pečeme v troubě rozpálené na 240°C asi půl hodiny. Delší doba by roládky vysušila a brambory by příliš změkly. Pokrm začíná nádherně intenzívně vonět asi 3 minuty po vložení do vyhřáté trouby.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!