Řezy raffaelo
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1 hrnek moučkového cukru
- 2 celá vejce
- 1 hrnek mléka
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1/2 hrnku oleje
- 1 prášek do pečiva
- Posyp:
- 1 hrnek strouhaného kokosu
- 1/2 hrnku moučkového cukru
- 1 šlehačka
Postup Řezy raffaelo
Postup přípravy receptu
-
Utřeme vejce s moučkovým cukrem, přidáme olej, polohrubou mouku, mléko a prášek do pečiva.
Vylijeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem. Smícháme cukr moučka s kokosem a hustě posypeme.
Pečeme cca 30 min. na 170 °C. Kokos na povrchu zrůžoví, nesmí se připálit, jinak zhořkne.
Když jsou řezy hotové, ihned je po vytažení z trouby polijeme 33% šlehačkou. Trošku to zasyčí, ale řezy šlehačku natáhnou a krásně zvlhnou.
Necháme je vystydnout. A hurá do toho! Pokud zbydou, dávám je přes noc do lednice, ještě více zvlhnou, ale to se stává velmi zřídka.