Řezy raffaelo

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 hrnek moučkového cukru
2 celá vejce
1 hrnek mléka
2 hrnky polohrubé mouky
1/2 hrnku oleje
1 prášek do pečiva
Posyp:
1 hrnek strouhaného kokosu
1/2 hrnku moučkového cukru
1 šlehačka

Postup přípravy receptu

  1. Utřeme vejce s moučkovým cukrem, přidáme olej, polohrubou mouku, mléko a prášek do pečiva.

  2. Vylijeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem. Smícháme cukr moučka s kokosem a hustě posypeme.

  3. Pečeme cca 30 min. na 170 °C. Kokos na povrchu zrůžoví, nesmí se připálit, jinak zhořkne.

  4. Když jsou řezy hotové, ihned je po vytažení z trouby polijeme 33% šlehačkou. Trošku to zasyčí, ale řezy šlehačku natáhnou a krásně zvlhnou.

  5. Necháme je vystydnout. A hurá do toho! Pokud zbydou, dávám je přes noc do lednice, ještě více zvlhnou, ale to se stává velmi zřídka.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!