Řecké brambory s řapíkatým celerem

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 balení řapíkatého celeru
2 větší cibule
500-700 g mrkve
400 g brambor
50 g másla
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Veškeré suroviny nakrájíme na menší kousky, řapíkatý celer tak na 1 cm (nemusíme ho podélně krájet), velkou mrkev rozpůlíme napůl a krájíme na plátky 0,5 cm nebo menší mrkev na kolečka 0,5 cm.

  2. Brambory krájíme na kostičky cca 1,5 x 1,5 cm. Cibuli překrojíme napůl a pak krájíme po 0,5 cm proužcích, které oddělíme.

  3. Připravíme si hlubší plech, všechny suroviny vysypeme na plech, nic nevymazáváme, osolíme, vše dokonale promícháme.

  4. Navrch naklademe na plátky nakrájené máslo, kdo nemá rád, může použít za studena lisovaný olej (dýňový, vlašský, arašídový nebo lískový ořech).

  5. Vše podlijeme trochou vody (může být i vývar), přikryjeme alobalem a dáme péct do trouby na cca 60 minut. Občas promícháme, pokud se vypaří voda, podlijeme.

  6. Pečeme asi 60 minut, ale někdy i déle, vše musí být měkké a vláčné, všechny chutě propojené. Na poslední minuty se může alobal odstranit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!