Rajská polévka sváteční
Recepty, PolévkySuroviny
- 1/2 kg hovězího masa na polévku s kostí
- rajčatový protlak
- cibule
- kořenová zelenina:
- mrkev
- celer
- petržel
- snítka libečku
- kousek skořice v celku
- plátek citronu s kůrou
- 1 hřebíček
- 10 kuliček pepře
- 5 kuliček nového koření
- 1-2 bobkové listy
- sůl
- 1-3 dcl dobrého bílého vína
- tmavá máslová jíška
- cukr
- uvařené široké nudle jako vložka do polévky
Postup Rajská polévka sváteční
Postup přípravy receptu
-
Všechny ingredience s vyjímkou protlaku, cukru, vína, jíšky a nudlí dám vařit do studené vody. Ideální je volné vaření - tažení a odebírání pěny, trvá déle, ale výsledek je lepší.
Pokud chci vaření podstatně urychlit, vařím cca 30 minut v tlakovém hrnci.
Když je maso měkké, vývar procedím.
Do vývaru všlehám metlou protlak, jíšku, důkladně provařím a dochutím vínem a cukrem, případně ještě solí.
Zchladlé maso nakrájím na kostky a vložím do polévky.
Zvlášť uvařené široké nudle si každý strávník dává do polévky podle chuti sám přímo na talíři.