Rajská polévka sváteční

Recepty, Polévky

Suroviny

1/2 kg hovězího masa na polévku s kostí
rajčatový protlak
cibule
kořenová zelenina:
mrkev
celer
petržel
snítka libečku
kousek skořice v celku
plátek citronu s kůrou
1 hřebíček
10 kuliček pepře
5 kuliček nového koření
1-2 bobkové listy
sůl
1-3 dcl dobrého bílého vína
tmavá máslová jíška
cukr
uvařené široké nudle jako vložka do polévky

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience s vyjímkou protlaku, cukru, vína, jíšky a nudlí dám vařit do studené vody. Ideální je volné vaření - tažení a odebírání pěny, trvá déle, ale výsledek je lepší.

  2. Pokud chci vaření podstatně urychlit, vařím cca 30 minut v tlakovém hrnci.

  3. Když je maso měkké, vývar procedím.

  4. Do vývaru všlehám metlou protlak, jíšku, důkladně provařím a dochutím vínem a cukrem, případně ještě solí.

  5. Zchladlé maso nakrájím na kostky a vložím do polévky.

  6. Zvlášť uvařené široké nudle si každý strávník dává do polévky podle chuti sám přímo na talíři.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!