Rajská polévka - bez cukru, přesto šmakózní
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 230 g protlaku
- 15 cherry rajčat
- 1/2 cibule
- lžíce mouky
- lžíce řepkového oleje
- 1 zeleninový bujón
- pytlík rýže
- koření:
- 2 kuličky nového koření
- 3 kuličky pepře
- 2 hřebíčky
- snítka čerstvého tymiánu
- sůl
- 15-20 listů čerstvé bazalky
- špetka skořice
Postup Rajská polévka - bez cukru, přesto šmakózní
Postup přípravy receptu
-
Na oleji lehce osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme lžíci mouky a upražíme do světlé jíšky. Poté zalijeme litrem vody (zpočátku po malých dávkách a vždy pořádně zamícháme, aby nám nezežmolkovatěla jíška, ale hezky se ve vodě promíchala).
Přidáme nové koření, pepř, hřebíček, tymián, bujón a protlak, řádně promícháme a 15 minut vaříme. Následně zcedíme.
Poté přidáme najemno nasekanou bazalku a oloupaná cherry rajčátka (pro ty co neví jak na to: mírně povařit ve vodě a pak ještě horké oloupat). Rajčátka nechávám vcelku, nekrájím. Opět povaříme, stačí 5 minut. Nakonec přidáme rýži a podle chuti dosolíme.
Jako bonus pro gurmány doporučuji ochutit špetkou skořice...:) Přeji všem dobrou chuť!