Rajská omáčka s paprikami

Recepty, Omáčky

Suroviny

máslo
hladká mouka
3 rajčatové protlaky
mléko
šlehačka
nové koření
celý pepř
sůl
cukr
skořice
Na papriky:
1 kg mletého masa
1 ks cibule
3 stroužky česneku
3 ks vajec
1 špetka pepře
1 špetka soli
2 hrsti majoránky
1 hrst strouhanky
čerstvé papriky

Postup přípravy receptu

  1. Omáčka: V hrnci si roztopíme máslo. Přidáme hladkou mouku a uděláme jišku.

  2. Přidáme protlak, nové koření a pepř. Mícháme, dokud nezmizí hrudky. Vřelé mléko přilíváme a stále mícháme.

  3. Chvíli nechte probublávat. Na konec dáme sůl, cukr, skořici a šlehačku na zjemnění.

  4. Papriky: Náplň: Mleté maso osolte, opepřete, vmíchejte rozdrcený česnek, na velmi drobno nakrájenou cibuli, vejce, majoránku a vše pořádně promíchejte. Směs se nejlépe promíchá rukou. Můžete trošku zahustit strouhankou.

  5. Očistěte si papriky, odkrojte šťopku a vydlabejte vnitřek papriky tak, aby vám zůstala celá.

  6. Očištěné papriky naplňte po okraj masovou směsí. Pokud vám nějaká masová směs zůstane, můžete z ní upéct sekanou.

  7. Plněné papriky dejte do pekáče a podlijte je trochou vody.

  8. Pekáč přikryjte, vložte do středně vyhřáté trouby. Asi tak po 25 minutách odkryjte a zvolna pečte dočervena (maso). Papriky se vám nesmějí spálit, pozor na to. Podávejte s houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!