Rajská omáčka s paprikami
Recepty, OmáčkySuroviny
- máslo
- hladká mouka
- 3 rajčatové protlaky
- mléko
- šlehačka
- nové koření
- celý pepř
- sůl
- cukr
- skořice
- Na papriky:
- 1 kg mletého masa
- 1 ks cibule
- 3 stroužky česneku
- 3 ks vajec
- 1 špetka pepře
- 1 špetka soli
- 2 hrsti majoránky
- 1 hrst strouhanky
- čerstvé papriky
Postup Rajská omáčka s paprikami
Postup přípravy receptu
-
Omáčka: V hrnci si roztopíme máslo. Přidáme hladkou mouku a uděláme jišku.
Přidáme protlak, nové koření a pepř. Mícháme, dokud nezmizí hrudky. Vřelé mléko přilíváme a stále mícháme.
Chvíli nechte probublávat. Na konec dáme sůl, cukr, skořici a šlehačku na zjemnění.
Papriky: Náplň: Mleté maso osolte, opepřete, vmíchejte rozdrcený česnek, na velmi drobno nakrájenou cibuli, vejce, majoránku a vše pořádně promíchejte. Směs se nejlépe promíchá rukou. Můžete trošku zahustit strouhankou.
Očistěte si papriky, odkrojte šťopku a vydlabejte vnitřek papriky tak, aby vám zůstala celá.
Očištěné papriky naplňte po okraj masovou směsí. Pokud vám nějaká masová směs zůstane, můžete z ní upéct sekanou.
Plněné papriky dejte do pekáče a podlijte je trochou vody.
Pekáč přikryjte, vložte do středně vyhřáté trouby. Asi tak po 25 minutách odkryjte a zvolna pečte dočervena (maso). Papriky se vám nesmějí spálit, pozor na to. Podávejte s houskovým knedlíkem.