Rajčatová omáčka s masem a těstovinami

Recepty, Těstoviny

Suroviny

cca 250 g mletého masa
1 hrníček Penne (ale to je na vás)
Omáčka:
5-7 větších rajčat
1 stroužek česneku
1/2 cibule
4 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
pár lístků čerstvé bazalky (může být i lžička sušené)
1 dl bílého suchého vína (není nutné)
sýr (nejlépe parmazán, ale ani eidam neurazí)

Postup přípravy receptu

  1. Maso na oleji či sádle osmažíme do hněda a zatím necháme stranou.

  2. Oloupeme rajčata (můžeme je dát do vroucí vody asi na 30 sekund, vyndáme je, opláchneme studenou vodou a snadno sloupneme slupku), ale jde to i normálně nožem. Odstraníme semínka a nakrájíme na drobné kostičky.

  3. Na olivovém oleji osmahneme do zlatova česnek. Pak ho vyndáme a přisypeme cibuli. Tu také necháme zezlátnout. Až bude, přihodíme všechna rajčata a mícháme.

  4. Postavíme vodu na těstoviny.

  5. Do omáčky přidáme sůl a pepř podle chuti. Přidáme maso a nadrobno nakrájenou bazalku. Necháváme probublávat a občas zamícháme. To opakujte asi 10 min.

  6. Těstoviny slijeme, servírujeme s omáčkou a posypeme sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!