Rajčatová omáčka s masem a těstovinami
Recepty, TěstovinySuroviny
- cca 250 g mletého masa
- 1 hrníček Penne (ale to je na vás)
- Omáčka:
- 5-7 větších rajčat
- 1 stroužek česneku
- 1/2 cibule
- 4 lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
- pár lístků čerstvé bazalky (může být i lžička sušené)
- 1 dl bílého suchého vína (není nutné)
- sýr (nejlépe parmazán, ale ani eidam neurazí)
Postup Rajčatová omáčka s masem a těstovinami
Postup přípravy receptu
-
Maso na oleji či sádle osmažíme do hněda a zatím necháme stranou.
Oloupeme rajčata (můžeme je dát do vroucí vody asi na 30 sekund, vyndáme je, opláchneme studenou vodou a snadno sloupneme slupku), ale jde to i normálně nožem. Odstraníme semínka a nakrájíme na drobné kostičky.
Na olivovém oleji osmahneme do zlatova česnek. Pak ho vyndáme a přisypeme cibuli. Tu také necháme zezlátnout. Až bude, přihodíme všechna rajčata a mícháme.
Postavíme vodu na těstoviny.
Do omáčky přidáme sůl a pepř podle chuti. Přidáme maso a nadrobno nakrájenou bazalku. Necháváme probublávat a občas zamícháme. To opakujte asi 10 min.
Těstoviny slijeme, servírujeme s omáčkou a posypeme sýrem.