Slávky na víně I.
Recepty, Mořské plodySuroviny
- 0,5 kg slávek
- 1-2 lžíce olivového oleje
- 2 šalotky
- 2 stroužky česneku
- 2 dl bílého suchého vína
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- hrst nasekané petrželky
- oříšek másla
Postup Slávky na víně I.
Postup přípravy receptu
-
Slávky propláchněte v misce s vodou. Ty, které jsou otevřené, vyhoďte.
Šalotku nakrájejte nadrobno. Česnek nakrájejte na plátky.
Na olivovém oleji restujte šalotku, přidejte česnek a ještě chvíli opékejte. Zalijte vínem, přidejte sůl a pepř, vložte slávky, posypte petrželí a pod poklicí duste 5-6 minut. Během dušení promíchejte.
Slávky vyndejte naběračkou na talíř. Hrnec stáhněte z plotny a přidejte máslo. Přelijte omáčkou. Podávejte s bagetou.