Tuňák s bylinkovo-citronovým olejem a teplým bramborovým salátem s fenyklem
Recepty, RybySuroviny
- 1 steak z tuňáka – cca 200g
- 3 větší snítky tymiánu
- 1 menší stroužek česneku
- špetka soli
- 1 polévková lžíce olivového oleje extra virgin
- 2 čajové lžičky čerstvé citronové šťávy
- Bramborovo fenyklový salát
- 200 g malých brambor
- 100 g fenyklu
- 1 polévková lžíce olivového oleje
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- Na dohotovení:
- vločková sůl
Postup Tuňák s bylinkovo-citronovým olejem a teplým bramborovým salátem s fenyklem
Postup přípravy receptu
-
Česnek utřete se solí a s lístky tymiánu. Půjde vám to dobře v hmoždíři. Přidejte citronovou šťávu a olej a promíchejte.
Brambory vložte do osolené vody a vařte téměř doměkka. Po uvaření sceďte a přepulte.
Fenykl nakrájejte na úzké proužky. Na pánvi rozehřejte olej a fenykl orestujte se špetkou soli. Asi po 2 minutách přidejte brambory – položte je řezem dolů. Opékejte dozlatova. Lehce opepřete.
Na pánvi rozehřejte olej a tuňáka z opékejte z obou stran po 2 minutách. Měli byste jej stáhnout z pánve, ještě než zmizí rudá linka uprostřed.
Na talíř naservírujte salát, přidejte tuňáka a přelijte ochuceným olejem. Posypte vločkovou solí.