Batátové placičky se žampionovým tofu dipem
Recepty, Dietní receptySuroviny
- Placičky:
- 300 g batátů
- 40 g quinoy
- 1 stroužek česneku
- 1/4 menší cibule
- 1/4 lžičky drceného kmínu
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- olivový olej na opečení placek
- Dip:
- 100 g bílého tofu
- 1 jarní cibulka
- 50 g žampionů
- tymián
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- olivový olej
Postup Batátové placičky se žampionovým tofu dipem
Postup přípravy receptu
-
Batáty nakrájejte na menší kusy a uvařte v osolené vodě do měkka. Uvařte quinoou.
Cibuli nakrájejte najemno, česnek nastrouhejte najemno.
Rozšťouchejte batáty a smíchejte s quinoou. Přimíchejte cibuli, česnek, kmín, sůl a pepř. Z hmoty utvořte 6 placek. Placky vložte do lednice ztuhnout asi 30 minut.
Na pánvi rozehřejte olivový olej. Placky opékejte z obou stran dozlatova.
Připravte dip. Olivový olej rozehřejte v kastrůlku. Přidejte nadrobno nakrájenou cibulku a žampiony. Restujeasi 2 minuty.
Přidejte tofu, sůl a pepř a tymián podle chuti. Lehce podlijte a duste doměkka. Když se tekutina téměř vypaří, rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.