Cizrnová polévka s mangoldem a zeleninou
Recepty, PolévkySuroviny
- 250 g cizrna - cizrna v suchém stavu
- 1 mrkev
- 1 petržel
- kousek celeru
- sůl
- celerová nať
- libeček
- 2-3 stroužky česneku
- Na jíšku:
- 2 PL olej
- 2 Pl hladká mouka
- mletá červená paprika
- velká hrst pokrájených mangoldových listů
Postup Cizrnová polévka s mangoldem a zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Cícer umyjeme, namočíme na 12 hodín. Varíme v čerstvej vode, ku koncu pridáme koreňovú zeleninu pokrájanú na kocky.
Na oleji osmažíme múku, vypneme, pridáme mletú papriku, rozmiešame. Zásmažku rozšľaháme so studenou vodou, vlejeme do polievky, osolíme, pretlačíme cesnak, vhodíme vňate zeleru a ligurčeka.
Keď sú zelenina aj cícer mäkké, na konci vhodíme mangold, prevaríme 2-3 minúty. Na tanieri pridáme petržlenovú vňať.