Rajčatová marmeláda ochucená rumem
Recepty, ZavařeninySuroviny
- necelé 2 kg rajčat
- 1 sáček Želírfix 2:1
- 600 g krystalového cukru
- 3 vanilínové cukry (vanilkové jsou lepší)
- 1 lžička kyseliny citrónové
- 25 ml rumu
Postup Rajčatová marmeláda ochucená rumem
Postup přípravy receptu
-
Rajčata odšťavníme v mlýnku na ovoce. Na marmeládu potřebujeme 1 litr šťávy.
Želírfix promícháme s trochou cukru. Do vařící šťávy vsypeme Želírfix promíchaný s cukrem a povaříme 5 minut, potom po částech přidáme cukr a vaříme dalších 5 minut.
Přidáme vanilínové (vanilkové) cukry, necháme je rozpustit a odstavíme. Do odstavené marmelády vmícháme kyselinu citrónovou a rum.
Naplníme do malých skleniček a uzavřeme víčky. Sterilujeme 15 minut při 85°C.