Rajčatová marmeláda ochucená rumem

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

necelé 2 kg rajčat
1 sáček Želírfix 2:1
600 g krystalového cukru
3 vanilínové cukry (vanilkové jsou lepší)
1 lžička kyseliny citrónové
25 ml rumu

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata odšťavníme v mlýnku na ovoce. Na marmeládu potřebujeme 1 litr šťávy.

  2. Želírfix promícháme s trochou cukru. Do vařící šťávy vsypeme Želírfix promíchaný s cukrem a povaříme 5 minut, potom po částech přidáme cukr a vaříme dalších 5 minut.

  3. Přidáme vanilínové (vanilkové) cukry, necháme je rozpustit a odstavíme. Do odstavené marmelády vmícháme kyselinu citrónovou a rum.

  4. Naplníme do malých skleniček a uzavřeme víčky. Sterilujeme 15 minut při 85°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!