Kuřecí čína podle Mii

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 lžíce oleje
1 malá cibule
500 g kuřecích prsíček
100 g nesolených arašídů
1/2 červené papriky
100 g fazolových lusků
pár koleček pórku
1 lžíce hladké mouky
Koření:
špetka soli
1 lžička kari
2 lžičky koření na kuře
1 lžička bazalky
Omáčka:
3 lžíce sójové omáčky
3 lžíce sladkého vína (já použila Pálavu, ale stačí obyčejné)
200 ml vývaru

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi (wok) rozehřejeme lžíci oleje a přidáme na jemno nakrájenou cibuli. Když je cibulka zpěněná, přidáme arašídy, kuřecí maso a nechápe osmahnout.

  2. Poté přidáme nakrájenou červenou papriku a lusky fazolek. Chvíli necháme osmahnout a přidáme sůl, kari, koření na kuře a bazalku. Zalijeme připraveným vývarem se sójovou omáčkou a sladkým vínem.

  3. Maso se zeleninou dusíme pod pokličkou do měkka.

  4. Mezitím dáme vařit rýži. Když jsou maso a zelenina hotové, zahustíme šťávu hladkou moukou, aby nám vznikla hladká omáčka.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!