Rychlé fazole k večeři

Recepty, Luštěniny

Suroviny

1 cibule
1 červená špičatá paprika
1 zelená špičatá paprika
20 dkg oravské či anglické slaniny (Lidl)
1 sklenici fazolí černé oko
2 rajčata
olivový olej
2 lžíce kečupu
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na půlkolečka a dáme na pánev s rozehřátým olejem. Papriky nakrájíme ne kroužky a přidáme k osmahlé cibuli. Pak přidáme na nudličky nakrájenou slaninu. Po chvíli, kdy začne paprika trochu měknout, vložíme na kousky nakrájená rajčata, osolíme, opepříme, přidáme kečup (nemusí být, já to mám ráda nasládlé). Nakonec vyklopíme sklenici fazolí černé oko. Jsou přírodní, bez příchutí. Necháme prohřát a můžeme podávat.

  2. Větší hladovci si mohou přikousnout chleba. Já to jím bez chleba.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!