Ragú z vepřového masa (na těstoviny, lasagne i jiné)

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g mletého vepřového masa
150-200 ml červeného vína
120 g cibule
120 g mrkve
120 g celeru
30 g másla
4 lžíce olivového oleje
necelá lžíce rajského protlaku
200 ml koncentrátu z rajčat (rajčatové sugo di pomodoro domácí výroby)
100 ml vývaru
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme do něj olivový olej a když se rozehřejí, lehce na tom orestujeme krájenou cibuli a strouhanou mrkev a celer. Přidáme asi 2 lžíce vývaru, na mírném ohni povaříme 10-15 minut.

  2. Na zeleninový základ vložíme mleté maso, vařečkou při vaření rozmělňujeme případné hrudky.

  3. Vlijeme vývar a víno, necháme odpařit a přidáme protlak a salsu.

  4. Promícháme, podle chuti osolíme, opepříme a nezakryté pomalu vaříme asi 2 hodiny, až je směs zcela hustá.

  5. Používáme k těstovinám, na lasagne, můžeme podávat i s bramborovou kaší. Zbytek ragú zavaříme 2 hodiny na 100 °C - získáme polotovar na další obědy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!