Ragú z mletého masa zapečené s bramborovou kaší(v originále cottage pie)
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 500 g mletého masa mix
- olej
- 1 mrkev
- 100 g celeru
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 3 bobkové listy
- 5 kuliček černého pepře
- 5 kuliček nového koření
- 1 větvička rozmarýnu(nemusí být,nebo krapet sušeného)
- hovězí vývar
- sůl
- 100 g mraženého hrášku
- 50 g sterilované kukuřice
- 500 g vařených brambor
- 150 ml smetany na šlehání
- 100 g másla
- 2 žloutky
Postup Ragú z mletého masa zapečené s bramborovou kaší(v originále cottage pie)
Postup přípravy receptu
-
Oloupaný celer a mrkev nastrouháme nahrubo a osmažíme v hrnci na rozpáleném oleji.
Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na plátky a přidáme ke kořenové zelenině.
Vše dobře orestujeme.
Pak přidáme mleté maso a dále restujeme.
Přidáme rajčatový protlak a promícháme.
Osolíme, přidáme v plátýnku zabalené divoké koření (já měla v sáčku od Vitany koření na svíčkovou) a čerstvý rozmarýn.
Dle potřeby podléváme vývarem a vaříme do měkka.Zhruba asi 30-45 min.
K uvařenému masu přidáme hrášek s kukuřicí (pokud nemáte, nemusíte, já také neměla a nedala) a promícháte.
Mezi tím si uvaříte oloupané brambory na kaši.
K ještě teplým propasírovaným bramborám přilijeme smetanu a žloutky.
Osolíme a vše dobře prošleháme.
Kaše nesmí být moc řídká.Pak si naplníme cukrářský sáček touto kaší.
Z mletého, uvařeného masa vyndáme sáček s kořením a rozmarýn (pokud je tam čerstvá větvička).
Ragú rozprostřeme do zapékací misky a pokryjeme povrch bramborovou kaší,kterou nastříkáme pomocí cukrářského sáčku.
Zapékáme v předehřáté troubě pod grilem do zlatova na 250 st.asi 20-25 min.
Pokud nemáte v troubě gril,jako já, tak to v té troubě jenom upečete.