Ragú z mletého masa zapečené s bramborovou kaší(v originále cottage pie)

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g mletého masa mix
olej
1 mrkev
100 g celeru
1 cibule
4 stroužky česneku
1 lžíce rajčatového protlaku
3 bobkové listy
5 kuliček černého pepře
5 kuliček nového koření
1 větvička rozmarýnu(nemusí být,nebo krapet sušeného)
hovězí vývar
sůl
100 g mraženého hrášku
50 g sterilované kukuřice
500 g vařených brambor
150 ml smetany na šlehání
100 g másla
2 žloutky

Postup přípravy receptu

  1. Oloupaný celer a mrkev nastrouháme nahrubo a osmažíme v hrnci na rozpáleném oleji.

  2. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na plátky a přidáme ke kořenové zelenině.

  3. Vše dobře orestujeme.

  4. Pak přidáme mleté maso a dále restujeme.

  5. Přidáme rajčatový protlak a promícháme.

  6. Osolíme, přidáme v plátýnku zabalené divoké koření (já měla v sáčku od Vitany koření na svíčkovou) a čerstvý rozmarýn.

  7. Dle potřeby podléváme vývarem a vaříme do měkka.Zhruba asi 30-45 min.

  8. K uvařenému masu přidáme hrášek s kukuřicí (pokud nemáte, nemusíte, já také neměla a nedala) a promícháte.

  9. Mezi tím si uvaříte oloupané brambory na kaši.

  10. K ještě teplým propasírovaným bramborám přilijeme smetanu a žloutky.

  11. Osolíme a vše dobře prošleháme.

  12. Kaše nesmí být moc řídká.Pak si naplníme cukrářský sáček touto kaší.

  13. Z mletého, uvařeného masa vyndáme sáček s kořením a rozmarýn (pokud je tam čerstvá větvička).

  14. Ragú rozprostřeme do zapékací misky a pokryjeme povrch bramborovou kaší,kterou nastříkáme pomocí cukrářského sáčku.

  15. Zapékáme v předehřáté troubě pod grilem do zlatova na 250 st.asi 20-25 min.

  16. Pokud nemáte v troubě gril,jako já, tak to v té troubě jenom upečete.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!