Italské špagety Carbonara

Recepty, Těstoviny

Suroviny

50 g špaget
100 g pancetty
2 vejce (budete potřebovat pouze žloutky)
60 g parmazánu
20 ml olivového oleje
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Špagety vařte v osolené vodě podle návodu (nebo 8 minut). Po slití si nechte trošku vody stranou. Nakrájejte pancettu.

  2. Pancettu nechte zpěnit na pánvi s olivovým olejem.

  3. Přidejte špagety a promíchejte spolu s pancettou a částí vody ze špaget.

  4. Přidejte žloutky, promíchejte a nechte prohřát.

  5. Do pánve nastrouhejte část parmazánu a vše opět promíchejte.

  6. Ihned podávejte posypané strouhaným zbylým parmazánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!