Bezlepkový cizrnový dort s pařížskou šlehačkou
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 6 vajec
- 6 lžic cizrnové mouky
- hrnek cukru krystal
- 3 lžíce škrobu
- 1 lžička cukrářského droždí (amonium)
- 1 šlehačka 33%
- 100 g čokolády na vaření
Postup Bezlepkový cizrnový dort s pařížskou šlehačkou
Postup přípravy receptu
-
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny (chvíli to trvá), Pak přidáme 6 lžic mouky z cizrny a 3 lžíce škrobu. Pořádně ušleháme. 1 lžičku amonia rozmícháme s 2 lžičkami studené vody a vlijeme do těsta a promícháme.
Těsto nalijeme do vymazané dortové formy a pečeme cca 30 minut. Těsto hodně vyběhne, zkusíme špejlí jestli nelepí. Vyndáme a necháme vychladnout.
Do kastrůlku nalijeme šlehačku a rozlámeme čokoládu. Necháme přejít varem, mícháme, aby se čokoláda dobře rozpustila. Necháme vychladnout a dáme do chladu. Studenou hmotu vyšleháme do krému.
Korpus rozřízneme a namažeme pařížskou šlehačkou. Zdobíme podle chuti.