Rychlý čočkový salát

Recepty, Saláty

Suroviny

100 g červené čočky (nemusí se namáčet, je stravitelnější a nenadýmá) - 352,76 kcal
50 g papriky – 7,77 kcal
50 g cibule – 20,56 kcal
50 g mražené kukuřice – 47,8 kcal
50 g cherry rajčat – 11,23 kcal
petržel
1 lžička olivového oleje – 41,22 kcal
sůl
pepř
kari
sójová omáčka (nebo jiné koření podle chuti: sladká paprika, majoránka, česnek, kmín, balzamikový ocet apod., hodí se i divoké koření)

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve dáme vařit červenou čočku (na 100 g čočky asi 200 ml vody), která se nemusí namáčet, a tak je salát rychleji hotový. Vaříme ji 10-15 minut podle návodu. (Při delší době vaření se často rozpadá, zejména je-li loupaná. Pak se nechá dobře využít na zahuštění polévky.)

  2. Zatím si nakrájíme zeleninu.

  3. Často kontrolujeme čočku.

  4. Osmažíme nakrájenou cibuli s paprikou, po chvilce přidáme i kukuřici, rajčata a petržel, osolíme a okořeníme. Můžeme použít i nějaké koření podle vlastní chuti, neboť čočka je chuťově méně výrazná.

  5. Směs zeleniny smícháme s vařenou čočkou.

  6. Ozdobíme ledovým salátem a rajčátky. Celkem 481,34 kcal. (Na 100 g 160,44 kcal.)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!