Quiche slaný koláč
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- Těsto:
- 100 g hladké mouky
- 100 g polohrubé mouky
- 100 g másla
- 1 vejce
- 1/2 lžičky prášku do pečení
- špetka soli
- Náplň:
- 250 g žampiónů
- 2 nohy klobásy - čabajky
- 1 cibule
- 300 g Balkánského sýra nebo Feta sýr
- 150 g Goudy nastrouhat
- 2 vejce
- 100 ml smetany ke šlehání
- Náplň (druhá varianta):
- 1 pórek
- 400 g Balkánského sýra/Feta sýr
- 100 g černých oliv na kolečka
- 1 prolisovaný stroužek česneku
- 2 vejce
- 100 ml smetany ke šlehání
- 200 g Goudy nastrouhat
Postup Quiche slaný koláč
Postup přípravy receptu
-
Mouky smíchat a s práškem a solí lehce prohníst s máslem, přidat vejce a dobře uhníst těsto. Nechat v lednici 20 minut odpočinout. Po vyválení do dortové formy těsto předpéct cca na 180 stupňů 15 minut.
Náplň: v pánvi opečeme nakrájenou čabajku a vyjmeme, na výpeku z čabajky opečeme nakrájenou cibuli a přidáme žampióny, podusíme (opečeme) a poté smícháme s klobásou a balkánským sýrem/feta sýrem. Vejce rozšleháme ve smetaně.
Do přepečeného koláče nasypeme směs z pánve, zalijeme smetanou s vejci a posypeme strouhaným sýrem. Směs lze před posypáním sýrem ochutit pepřem, solí anebo tymiánem/kudrnkou.
Náplň 2: pórek nakrájíme na kolečka a vejce rozšleháme ve smetaně, přidáme stroužek česneku.
Smícháme pórek a olivy s balkánským sýrem/feta sýrem.
Zalijeme smetanou s vejci a česnekem, vše dáme do přepečeného koláče a posypeme goudou.
Směs lze před posypáním sýrem ochutit pepřem, solí anebo tymiánem/kudrnkou. Naplněný koláč se peče cca 40 min. na 200 stupňů.