Pudinkové šneky
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 250 g hladké mouky
- 40 g cukru krupice
- 20 g rozpuštěného másla
- 15 g čerstvého droždí
- 140 ml mléka
- špetka soli
- 1/2 vejce
- Náplň:
- 250 ml mléka
- 1 vanilkový pudink
- l lžička cukru
- rozinky
- 1 lžíce rumu
- Na potření:
- 1/2 vejce
- 1 lžička vanilkového cukru
- 1 lžíce mléka
Postup Pudinkové šneky
Postup přípravy receptu
-
Ručně nebo v pekárně zaděláme těsto a dáme ho kynout, asi půl hodiny.
Mezitím uvaříme pudink, ochutíme lžící rumu a necháme ho trochu za občasného promíchání vychladnout. Vykynuté těsto rozválíme asi na 30 x 20 cm, potřeme ho pudinkem, posypeme rozinkami (nejlépe předem namočenými v rumu) a smotáme jako roládu. Ostrým nožem, ale ještě lépe nití, (jako knedlík) roládu nakrájíme na plátky silné 1,5 cm.
Jednotlivé šneky rozložíme na 2 plechy vyložené pečícím papírem, potřeme zbylou půlkou vejce, ve kterém jsme rozšlehali cukr a mléko. Na plechu necháme kynout dalších asi 15 minut, pak vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180°C asi 15-20 minut dozlatova.