Česneková plec se žampiony

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

cca 450 g vepřové plece
180 g čerstvých žampionů - malých
30 g česneku (4-5 větších stroužků)
1 cibule
50 g uzeného špeku
sůl
pepř mletý
rozmarýn nebo tymián
vývar dle potřeby
jíška nebo záklechtka

Postup přípravy receptu

  1. Na drobně pokrájeném špeku osmažíme pokrájenou cibuli dozlatova, na ní následně osmažíme na kostky či nudličky pokrájené plecko, které osolíme a opepříme. Během smažení občas maso promícháme a smažíme do zhnědnutí masa a vysmažení šťávy.

  2. Po osmažení masa přidáme nasekaný česnek, očištěné malé žampiony (pokud máme větší, přepůlíme je nebo pokrájíme na klínky) a snítku rozmarýnu. Vše ještě krátce osmažíme, necháme rozvonět.

  3. Maso zalijeme cca 300 ml vývaru, zaklopíme a dusíme doměkka za občasného promíchání a případného podlití dle potřeby.

  4. Když je maso měkké, omáčku zahustíme jíškou nebo troškou záklechtky z hladké mouky a vody a necháme krátce provařit, případně dosolíme a opepříme dle potřeby.

  5. Podáváme s brambory, rýží, noky, těstovinami...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!