Ptáček z mletého masa
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 1 kg mletého masa (mix)
- 2 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- koření na mleté maso
- majoránka
- sušená petrželka
- 2 vejce
- trocha strouhanky
- hladká mouka na obalení
- olej na osmažení
- nakrájená cibule
- šunka
- hořčice
- 3 vejce
- čerstvá paprika
- okurek
Postup Ptáček z mletého masa
Postup přípravy receptu
-
Připravím mleté maso smícháním surovin. Množství udávám cca, dávám vše od oka:-). Na alobal udělám z mletého masa placku, potřu hořčicí, dám šunku, vejce, papriku, okurku, naplním čím chci a udělám tzv. menší karbanátek, který trochu obalím v hladké mouce a dám ze všech stran zprudka osmažit na pánev, pak přenesu do pekáče.
Na výpeku osmažím cibulku a podliji tím maso, přidám trochu vody a nechám v troubě péct asi hodinu.
Podávali jsme s bramborovou kaší a brokolicí:-))). Maso je takové šťavnatější než klasický karbanátek:-)