Pstruh na grilu

Recepty, Ryby

Suroviny

3 pstruzi
1 citron
marináda:
3 česneky
1 chilli paprička
3 lžíce oliv. oleje
sůl
pepř
šťáva z 1 citronu

Postup přípravy receptu

  1. Pstruhy očistíme, omyjeme a odřízneme jim hlavy.

  2. V misce smícháme všechny ingredience na marinádu. Kdo má rád, může dát o jednu chilli papričku více.

  3. Pstruhy osolíme, potřeme marinádou venku i vevnitř.

  4. Citron nakrájíme na kolečka a do koždého pstruha dáme dvě-tři kolečka citronu.

  5. Takto připraveného pstruha dáme na hodinu do ledničky.

  6. Rozpálíme gril, pokapeme oliv. olejem a každého pstruha na obou stranách 10 minut grilujeme. Při grilování můžeme potírat marinádou. Podáváme s brambory a nebo se zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!