Pšenično-žitný chléb s lněným semínkem
Recepty, Domácí pekárnaSuroviny
- 310 g vody
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce octa
- 300 g hladké mouky
- 100 g žitné chlebové mouky
- 50 g pšeničné celozrnné mouky
- 50 g žitné celozrnné mouky
- 2 lžičky soli
- 1 lžička drceného kmínu
- zhruba 1-2 lžíce lněného semínka
- 1 menší zarovnaná lžička cukru
- 13 g čerstvého droždí
Postup Pšenično-žitný chléb s lněným semínkem
Postup přípravy receptu
-
Do pečicí nádoby domácí pekárny dáme vodu, ocet a olej, pak prosáté a se solí a kmínem smíchané všechny druhy mouky, nahoru dáme cukr a rozdrobíme čerstvé droždí. Já jsem použila program Celozrnný, kůrka světlá, bochník malý.
V průběho hnětení těsta, pokud se nám zdá řidší, přidáme trochu hladké mouky - cca půl lžíce, ale někdy není potřeba. Těsto musí být nelepivé.
Po upečení necháme bochník vychladnout na mřížce.