Pšenično-žitný chléb s lněným semínkem

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

310 g vody
1 lžíce oleje
1 lžíce octa
300 g hladké mouky
100 g žitné chlebové mouky
50 g pšeničné celozrnné mouky
50 g žitné celozrnné mouky
2 lžičky soli
1 lžička drceného kmínu
zhruba 1-2 lžíce lněného semínka
1 menší zarovnaná lžička cukru
13 g čerstvého droždí

Postup přípravy receptu

  1. Do pečicí nádoby domácí pekárny dáme vodu, ocet a olej, pak prosáté a se solí a kmínem smíchané všechny druhy mouky, nahoru dáme cukr a rozdrobíme čerstvé droždí. Já jsem použila program Celozrnný, kůrka světlá, bochník malý.

  2. V průběho hnětení těsta, pokud se nám zdá řidší, přidáme trochu hladké mouky - cca půl lžíce, ale někdy není potřeba. Těsto musí být nelepivé.

  3. Po upečení necháme bochník vychladnout na mřížce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!