Pšenično- špaldové kaiserky

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

200 g pšeničné chlebové mouky
150 g hladké pšeničné mouky
150 g špaldové celozrnné mouky
300 ml vlažného mléka
25 ml oleje
20 g droždí
1 kávová lžička medu
15 g soli
vejce na potření
semínka na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Z mléka, medu a droždí si uděláme kvásek, necháme vzejít.

  2. V robotu, nebo míse si smícháme sypké ingredience, přidáme kvásek, olej. Vypracujeme hladké nelepivé těsto a necháme v teple vykynout.

  3. Těsto si rozdělíme na stejné díly, z každého dílu vytvarujeme malý bochánek a necháme ještě asi 20 minut kynout.

  4. Pak bochánky prořízneme razničkou na kaiserky, potřeme rozšlehaným vejce, posypeme semínky a necháme asi 5-10 minut ještě kynout.

  5. Rozpálíme troubu na 200°C, vložíme plech s kaiserkami a pečeme asi 10 minut. Poté teplotu snížíme na 180°C a dopékáme, dokud nemají tu správnou barvu. Pečení si každý ohlídá dle své trouby.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!