Pšenično- špaldové kaiserky
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 200 g pšeničné chlebové mouky
- 150 g hladké pšeničné mouky
- 150 g špaldové celozrnné mouky
- 300 ml vlažného mléka
- 25 ml oleje
- 20 g droždí
- 1 kávová lžička medu
- 15 g soli
- vejce na potření
- semínka na posypání
Postup Pšenično- špaldové kaiserky
Postup přípravy receptu
-
Z mléka, medu a droždí si uděláme kvásek, necháme vzejít.
V robotu, nebo míse si smícháme sypké ingredience, přidáme kvásek, olej. Vypracujeme hladké nelepivé těsto a necháme v teple vykynout.
Těsto si rozdělíme na stejné díly, z každého dílu vytvarujeme malý bochánek a necháme ještě asi 20 minut kynout.
Pak bochánky prořízneme razničkou na kaiserky, potřeme rozšlehaným vejce, posypeme semínky a necháme asi 5-10 minut ještě kynout.
Rozpálíme troubu na 200°C, vložíme plech s kaiserkami a pečeme asi 10 minut. Poté teplotu snížíme na 180°C a dopékáme, dokud nemají tu správnou barvu. Pečení si každý ohlídá dle své trouby.