Pšeničné bagetky z kvásku
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- Rozkvas:
- 2 lžíce žitného kvásku
- 150 g hladké pšeničné mouky
- 150 ml vody
- Těsto:
- 500 g hladké pšeničné mouky +mouka na vál
- 3 g oleje
- 2 lžičky soli
- asi1 dcl vody
- 1 vejce na potření
Postup Pšeničné bagetky z kvásku
Postup přípravy receptu
-
Uděláme rozkvas a necháme nejlépe přes noc pracovat při pokojové teplotě.
Ráno smícháme všechny ingredience a na pomoučeném vále vypracujeme hladké těsto.
Rozdělíme na díly (mně vyšlo devět).
Díly postupně vyválíme a vyrobíme bagetky.
Dáme rovnou na plech s pečícím papírem a necháme cca 8 hodin kynout.
Poté bagetky potřeme vejcem a nařezané žiletkou dáme do rozehřáté trouby na 200 stupňů na cca 20 minut.