Gnocchi v rajčatové omáčce s cuketou a česnekem

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

2 balíčky gnocchi
1 červená cibule
1 žlutá cibule
4 stroužky česneku
1 cuketa
250 g cherry rajčátek
200 g rajčatového protlaku
1,5 PL balsamikového octa
špetka muškátového oříšku
1KL worcesterove omáčky
olivový olej
sůl
pepř
čerstvá bazalka + na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve dáme vařit do hrnce gnocchi podle návodu. Než se gnocchi uvaří, tak si do pánve nalijeme trochu olivového oleje a dáme si na něj zpěnit červenou cibulku, pak přidáme klasickou cibuli a prolisovaný česnek. Necháme provonět.

  2. Poté pak přidáme umytou a nakrájenou cuketu na plátky. Promícháme. Přidáme sůl, pepř, muškátový oříšek a balsamikový ocet a dusíme.

  3. Vmícháme omytá cherry rajčata a rajčatový protlak. Necháme chvíli probublat tak zhruba 10 minut. Nakonec vmícháme gnocchi a nasekanou bazalku, která to vše provoní. Celé promícháme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!