Gnocchi v rajčatové omáčce s cuketou a česnekem
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 2 balíčky gnocchi
- 1 červená cibule
- 1 žlutá cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 cuketa
- 250 g cherry rajčátek
- 200 g rajčatového protlaku
- 1,5 PL balsamikového octa
- špetka muškátového oříšku
- 1KL worcesterove omáčky
- olivový olej
- sůl
- pepř
- čerstvá bazalka + na ozdobu
Postup Gnocchi v rajčatové omáčce s cuketou a česnekem
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve dáme vařit do hrnce gnocchi podle návodu. Než se gnocchi uvaří, tak si do pánve nalijeme trochu olivového oleje a dáme si na něj zpěnit červenou cibulku, pak přidáme klasickou cibuli a prolisovaný česnek. Necháme provonět.
Poté pak přidáme umytou a nakrájenou cuketu na plátky. Promícháme. Přidáme sůl, pepř, muškátový oříšek a balsamikový ocet a dusíme.
Vmícháme omytá cherry rajčata a rajčatový protlak. Necháme chvíli probublat tak zhruba 10 minut. Nakonec vmícháme gnocchi a nasekanou bazalku, která to vše provoní. Celé promícháme a můžeme podávat.