Nejlepší marokánky
Recepty, CukrovíSuroviny
- 1 smetana na šlehání
- 100 g cukru
- 1 lžíce medu
- 30 g másla
- 150 g ořechů - já nejraději používám nesolené arašídy
- 100 g kandované pomerančové kůry
- 100 g kandovaného ovoce (nebo sušené)
- 40 g hladké mouky
- čokoládová poleva
- může se přidat i trocha nasekaných mandlí
Postup Nejlepší marokánky
Postup přípravy receptu
-
Smetanu společně s cukrem rozehřejeme v hrnci, přidáme med, máslo a provaříme na hustou konzistenci.
Dále přidáme mouku, provaříme na hustou kaši a přidáme zbylé suroviny.
Lžící nanášíme hromádky na pečící papír a rozetřeme na slabou placku. Pečeme ve vyhřáte troubě na horkovzduch 180°C 10-15 minut. Studené namáčíme nebo potíráme čokoládovou polevou.