Nejlepší marokánky

Recepty, Cukroví

Suroviny

1 smetana na šlehání
100 g cukru
1 lžíce medu
30 g másla
150 g ořechů - já nejraději používám nesolené arašídy
100 g kandované pomerančové kůry
100 g kandovaného ovoce (nebo sušené)
40 g hladké mouky
čokoládová poleva
může se přidat i trocha nasekaných mandlí

Postup přípravy receptu

  1. Smetanu společně s cukrem rozehřejeme v hrnci, přidáme med, máslo a provaříme na hustou konzistenci.

  2. Dále přidáme mouku, provaříme na hustou kaši a přidáme zbylé suroviny.

  3. Lžící nanášíme hromádky na pečící papír a rozetřeme na slabou placku. Pečeme ve vyhřáte troubě na horkovzduch 180°C 10-15 minut. Studené namáčíme nebo potíráme čokoládovou polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!