Bramborový krém s parmazánovou kůrou

Recepty, Polévky

Suroviny

100 g kůry z parmazánu
400 g brambor
1 menší cibule
1 PL máslo
2 stroužky česneku
500 ml vývar (ev. voda)
500 ml mléko
sůl
pepř
muškátový ořech
200 ml smetana na šlehání
100 ml sherry (lze vynechat)

Postup přípravy receptu

  1. Parmazánovú kôru pokrájame ostrým nožom na menšie kúsky - cca 1x1cm.

  2. Na masle osmažíme do sklovita pokrájanú cibuľu, potom pretlačíme cesnak a necháme zavoňať.

  3. Očistené a pokrájané zemiaky a parmazánové kúsky pridáme do hrnca, premiešame, zalejeme vývarom. Osolíme, okoreníme čiernym korením a orieškom. Prilejeme aj mlieko a varíme cca 30 min., zemiaky aj kôra zmäknú.

  4. Obsah hrnca rozmixujeme tyčovým mixérom - ak sa úplne nedá, nič sa nedeje, je príjemné pri konzumácii polievky natrafiť na kúsok parmazánovej žuvačky.

  5. Vlejeme šľahačku a sherry - ochutnáme a príp. dosolíme. Už nevaríme, len prehrejeme. Podávame napr. s opečenou topinku, ja som dnes zvolila omeletu pokrájanú na pásky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!