Provensálský chléb
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 1 kg hladká mouka
- 400 ml vlažné vody + možná víc, záleží na mouce
- 1 lžička sušeného droždí
- 1 lžička cukru
- 1 lžíce sůl
- 1 lžíce provensálského koření
- 1 lžíce kmín
- 1 lžíce ocet
Postup Provensálský chléb
Postup přípravy receptu
-
Hladkou mouku dáme do mísy a uděláme důlek. Droždí rozmícháme ve vodě a vlijeme do důlku.
Přidáme všechny další ingredience, řádně zpracujeme a necháme cca 1 hodinu kynout. Poté rozdělíme na polovinu a uděláme bochánky (já mám formu) a ještě cca 15 minut necháme opět na moukou vysypaném plechu vykynout.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 220°C asi 45 minut. Po upečení potřít slanou vodou.