Veganské wafle bez cukru s tofu jablečným krémem

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

Wafle:
30 g sušených datlí
20 g drcených ovesných vloček
50 g oloupaných jablek
5 g kokosového tuku
100 ml rýžového mléka (nebo jiného rostlinného mléka)
5 g chia semínek
30 g špaldové mouky
Krém:
70 g oloupaného jablka
50 g tofu
1 čajová lžička javorového nebo agávového sirupu
15 g kešu oříšků
na špičku nože skořice
voda na podlití

Postup přípravy receptu

  1. Datle nakrájejte nadrobno. Spolu s ovesnými vločkami je vložte do nožového mixeru. Přidejte nadrobno nakrájená jablka a rozmixujte. Směs přendejte do misky, přidejte kokosový tuk, rostlinné mléko, semínka a mouku a důkladně promíchejte. Nechte odležet asi půl hodiny.

  2. Jablka na krém nakrájejte nadrobno. Vložte do kastrůlku, přidejte kešu ořechy, skořici a sirup, lehce podlijte vodou a duste do měkka. Vždy, když se voda vypaří, lehce podlijte.

  3. K měkkým jablkům přidejte nadrobno nakrájené tofu a vše rozmixujte tyčovým mixérem.

  4. Rozehřejte waflovač a stěrkou do něj rozetřete těsto. Pečte 6-7 minut.

  5. Wafle podávejte s krémem, dozdobit můžete podušenými jablky, skořicí a opraženými ořechy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!