Veganské wafle bez cukru s tofu jablečným krémem
Recepty, Dietní receptySuroviny
- Wafle:
- 30 g sušených datlí
- 20 g drcených ovesných vloček
- 50 g oloupaných jablek
- 5 g kokosového tuku
- 100 ml rýžového mléka (nebo jiného rostlinného mléka)
- 5 g chia semínek
- 30 g špaldové mouky
- Krém:
- 70 g oloupaného jablka
- 50 g tofu
- 1 čajová lžička javorového nebo agávového sirupu
- 15 g kešu oříšků
- na špičku nože skořice
- voda na podlití
Postup Veganské wafle bez cukru s tofu jablečným krémem
Postup přípravy receptu
-
Datle nakrájejte nadrobno. Spolu s ovesnými vločkami je vložte do nožového mixeru. Přidejte nadrobno nakrájená jablka a rozmixujte. Směs přendejte do misky, přidejte kokosový tuk, rostlinné mléko, semínka a mouku a důkladně promíchejte. Nechte odležet asi půl hodiny.
Jablka na krém nakrájejte nadrobno. Vložte do kastrůlku, přidejte kešu ořechy, skořici a sirup, lehce podlijte vodou a duste do měkka. Vždy, když se voda vypaří, lehce podlijte.
K měkkým jablkům přidejte nadrobno nakrájené tofu a vše rozmixujte tyčovým mixérem.
Rozehřejte waflovač a stěrkou do něj rozetřete těsto. Pečte 6-7 minut.
Wafle podávejte s krémem, dozdobit můžete podušenými jablky, skořicí a opraženými ořechy.