Krevetové tapas s pažitkovým pestem

Recepty, Předkrmy

Suroviny

6 čerstvých, oloupaných a očištěných krevet
malá šalotka (15g)
1 polévková lžíce limetové šťávy
Pesto:
1 polévková lžíce nasekané pažitky
5 g piniových semínek
menší stroužek česneku nebo ½ stroužku
nastrouhaná kůra z ½ limety
olivový olej extra virgin
sůl a čerstvě mletý pepř
Chléb a čerstvá okurka k podáváná

Postup přípravy receptu

  1. Šalotku nasekejte najemno a v misce promíchejte s limetovou šťávo a asi 1 lžící olivového oleje. Přidejte krevety a nechte chvíli odležet.

  2. Do hmoždíře vložte pažitku, nadrobno nakrájený česnek, piniová semínka (můžete předem lehce opražit) a špetku soli. Roztloukejte tak dlouho, dokud vám nevznikne pasta. Tu poté nařeďte asi 1 lžící olivového oleje.

  3. Na rozpálenou pánev vložte krevety i s marinádou a zprudka opečte, dokud nejsou krevety oranžové. Bude to trvat tak minutu. Poté krevety nechte chvíli odstát a ještě teplé je smíchejte s pestem.

  4. Plátek chleba nasucho opečte a nakrájejte na menší kousky. Krevety napíchejte po dvou na párátka. Zbylé pesto natřete na opečený chléb. Na talíř položte pár plátků okurky, špízy a přiložte chléb. Můžete posypat plátkovou solí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!