Krevetové tapas s pažitkovým pestem
Recepty, PředkrmySuroviny
- 6 čerstvých, oloupaných a očištěných krevet
- malá šalotka (15g)
- 1 polévková lžíce limetové šťávy
- Pesto:
- 1 polévková lžíce nasekané pažitky
- 5 g piniových semínek
- menší stroužek česneku nebo ½ stroužku
- nastrouhaná kůra z ½ limety
- olivový olej extra virgin
- sůl a čerstvě mletý pepř
- Chléb a čerstvá okurka k podáváná
Postup Krevetové tapas s pažitkovým pestem
Postup přípravy receptu
-
Šalotku nasekejte najemno a v misce promíchejte s limetovou šťávo a asi 1 lžící olivového oleje. Přidejte krevety a nechte chvíli odležet.
Do hmoždíře vložte pažitku, nadrobno nakrájený česnek, piniová semínka (můžete předem lehce opražit) a špetku soli. Roztloukejte tak dlouho, dokud vám nevznikne pasta. Tu poté nařeďte asi 1 lžící olivového oleje.
Na rozpálenou pánev vložte krevety i s marinádou a zprudka opečte, dokud nejsou krevety oranžové. Bude to trvat tak minutu. Poté krevety nechte chvíli odstát a ještě teplé je smíchejte s pestem.
Plátek chleba nasucho opečte a nakrájejte na menší kousky. Krevety napíchejte po dvou na párátka. Zbylé pesto natřete na opečený chléb. Na talíř položte pár plátků okurky, špízy a přiložte chléb. Můžete posypat plátkovou solí.