Salát z čočky belugy s dýní, fenyklem a křepečími vejci

Recepty, Luštěniny

Suroviny

60 g čočky beluga
50 g fenyklu
100 g dýně Hokaido
1 polévková lžíce olivového oleje
sůl
čerstvě mletý pepř
pár snítek tymiánu
7 křepelčích vajíček
¼ avokáda

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejte na 190 ⁰C. Plech vyložte pečícím papírem.

  2. Dýni nakrájejte na drobné kostičky, velké asi 1 cm. Fenykl nakrájejte na proužky. Dýni i fenykl vložte do mísy, přidejte olivový olej, sůl a čerstvě mletý pepř, promíchejte. Zeleninu rozložte na plech a pečte 25 minut doměkka.

  3. Čočku vložte do vroucí osolené vody a pozvolna vařte doměkka.

  4. Křepelčí vejce vložte do studené vody. Když se začne voda vařit, odpočítejte si dvě minuty a poté vejce vyjměte a vložte do studené vody. Oloupejte.

  5. Tymián natrhejte do mísy, kam přidáte scezenou a okapanou čočku. Přidejte opečenou zeleninu, lehce dosolte, přidejte rozkrojená vajíčka a promíchejte. Nandejte a na talíř a ozdobte avokádem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!