Salát z čočky belugy s dýní, fenyklem a křepečími vejci
Recepty, LuštěninySuroviny
- 60 g čočky beluga
- 50 g fenyklu
- 100 g dýně Hokaido
- 1 polévková lžíce olivového oleje
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- pár snítek tymiánu
- 7 křepelčích vajíček
- ¼ avokáda
Postup Salát z čočky belugy s dýní, fenyklem a křepečími vejci
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejte na 190 ⁰C. Plech vyložte pečícím papírem.
Dýni nakrájejte na drobné kostičky, velké asi 1 cm. Fenykl nakrájejte na proužky. Dýni i fenykl vložte do mísy, přidejte olivový olej, sůl a čerstvě mletý pepř, promíchejte. Zeleninu rozložte na plech a pečte 25 minut doměkka.
Čočku vložte do vroucí osolené vody a pozvolna vařte doměkka.
Křepelčí vejce vložte do studené vody. Když se začne voda vařit, odpočítejte si dvě minuty a poté vejce vyjměte a vložte do studené vody. Oloupejte.
Tymián natrhejte do mísy, kam přidáte scezenou a okapanou čočku. Přidejte opečenou zeleninu, lehce dosolte, přidejte rozkrojená vajíčka a promíchejte. Nandejte a na talíř a ozdobte avokádem.