Kuřecí s ananasovým zelím na kari
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kuřecí prsa
- 300 g kysaného zelí
- 200 g ananasový kompot včetně nálevu
- 1 mrkev
- 1/2 červené papriky
- trochu pórku
- 1 PL strouhaného zázvoru
- 2 stroužky česneku
- 2 PL sójové omáčky
- 1 feferonka
- 1/2 PL kari
- sůl
- olej
Postup Kuřecí s ananasovým zelím na kari
Postup přípravy receptu
-
Alespoň jeden den předem si připravíme zelí. Necháme ho okapat, přilijeme k němu šťávu z kompotu a nakrájený ananas. Vložíme do chladničky. Čím déle necháme zelí uležet, tím bude chutnější.
Maso nakrájíme na nudličky a cca 30 minut marinujeme ve směsi ze sójové omáčky, zázvoru, česneku a posekané feferonky.
Na pánvi si rozehřejeme olej, nasypeme kari koření a rozvoníme. Přidáme maso a zprudka opečeme. Poté přidáme nakrájenou mrkev a zelí s ananasem a restujeme. Nakonec vmícháme pórek a papriku, dochutíme solí, popř. sójovou omáčkou. Podáváme s rýží nebo nudlemi.