Kuřecí s ananasovým zelím na kari

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí prsa
300 g kysaného zelí
200 g ananasový kompot včetně nálevu
1 mrkev
1/2 červené papriky
trochu pórku
1 PL strouhaného zázvoru
2 stroužky česneku
2 PL sójové omáčky
1 feferonka
1/2 PL kari
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Alespoň jeden den předem si připravíme zelí. Necháme ho okapat, přilijeme k němu šťávu z kompotu a nakrájený ananas. Vložíme do chladničky. Čím déle necháme zelí uležet, tím bude chutnější.

  2. Maso nakrájíme na nudličky a cca 30 minut marinujeme ve směsi ze sójové omáčky, zázvoru, česneku a posekané feferonky.

  3. Na pánvi si rozehřejeme olej, nasypeme kari koření a rozvoníme. Přidáme maso a zprudka opečeme. Poté přidáme nakrájenou mrkev a zelí s ananasem a restujeme. Nakonec vmícháme pórek a papriku, dochutíme solí, popř. sójovou omáčkou. Podáváme s rýží nebo nudlemi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!