Přírodní vepřový řízek dietně
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 600 g vepřové kýty (nejlépe ořech)
- 1/2 lžičky soli
- 200 ml (menší hrnek) zeleninového vývaru
- pár lístků čerstvého oregana
- pár lístků čerstvé bazalky
- tenčí plátek másla
Postup Přírodní vepřový řízek dietně
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na silnější plátky (kolmo k svalovým vláknům), každý plátek naklepeme a po okraji mírně nařízneme na několika místech, lehce osolíme.
Na mírném plameni na teflonové pánvi rozpečeme máslo, opečeme z obou stran maso, poté ho přendáme na talíř.
Na pánev s výpekem z masa přidáme nadrobno nasekané bylinky, asi po minutě podlijeme vývarem a necháme při varu vytvořit zálivku. Maso na talíři přelijeme zálivkou a podáváme, např. s vařenými brambory a oblohou.