Přírodní vepřový řízek dietně

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

600 g vepřové kýty (nejlépe ořech)
1/2 lžičky soli
200 ml (menší hrnek) zeleninového vývaru
pár lístků čerstvého oregana
pár lístků čerstvé bazalky
tenčí plátek másla

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na silnější plátky (kolmo k svalovým vláknům), každý plátek naklepeme a po okraji mírně nařízneme na několika místech, lehce osolíme.

  2. Na mírném plameni na teflonové pánvi rozpečeme máslo, opečeme z obou stran maso, poté ho přendáme na talíř.

  3. Na pánev s výpekem z masa přidáme nadrobno nasekané bylinky, asi po minutě podlijeme vývarem a necháme při varu vytvořit zálivku. Maso na talíři přelijeme zálivkou a podáváme, např. s vařenými brambory a oblohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!