Přírodní plátky z vepřové krkovice s bylinkami
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 plátky vepřové krkovice (bez kosti)
- sůl
- mletý pepř
- 2-3 lžičky zázvoru (nebo sušeného mletého zázvoru)
- 1 jarní cibulka
- sójová omáčka
- + bylinky:
- saturejka
- tymián
- oregano
- rozmarýn
- Na obalení:
- zakysaná smetana (tatarská omáčka)
- 2-3 vejce
- 2 lžíce hořčice
- + 60 g parmazánu (nebo jemného strouhaného sýra)
Postup Přírodní plátky z vepřové krkovice s bylinkami
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou krkovici omyjeme, osušíme. Nakrájíme na stejně velké plátky. Lehce je naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme nastrouhaným zázvorem. Přidáme pokrájené bylinky, které řádně vetřeme do masa, zakapeme sójovou omáčkou a necháme 2 hodinky v chladu.
Všechny plátky pak vložíme do našlehané směsi ze zakysané smetany /nebo tatarské omáčky/, vajec, ostřejší hořčice a parmezánu nebo jiného jemně strouhaného sýra.
Plátky takto naložené buď zprudka orestujeme na pánvi aneb grilujeme. Podáváme s pečivem nebo s rychlým bramborovým salátem.