Přírodní plátky z vepřové krkovice s bylinkami

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 plátky vepřové krkovice (bez kosti)
sůl
mletý pepř
2-3 lžičky zázvoru (nebo sušeného mletého zázvoru)
1 jarní cibulka
sójová omáčka
+ bylinky:
saturejka
tymián
oregano
rozmarýn
Na obalení:
zakysaná smetana (tatarská omáčka)
2-3 vejce
2 lžíce hořčice
+ 60 g parmazánu (nebo jemného strouhaného sýra)

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou krkovici omyjeme, osušíme. Nakrájíme na stejně velké plátky. Lehce je naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme nastrouhaným zázvorem. Přidáme pokrájené bylinky, které řádně vetřeme do masa, zakapeme sójovou omáčkou a necháme 2 hodinky v chladu.

  2. Všechny plátky pak vložíme do našlehané směsi ze zakysané smetany /nebo tatarské omáčky/, vajec, ostřejší hořčice a parmezánu nebo jiného jemně strouhaného sýra.

  3. Plátky takto naložené buď zprudka orestujeme na pánvi aneb grilujeme. Podáváme s pečivem nebo s rychlým bramborovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!