Přírodní pikantní vepřový plátek
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 3 plátky vepřového masa - měla jsem plec
- řapík celeru
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce sojové omáčky
- lžička sušeného zázvoru
- 1 stroužek utřeného česneku
- 1/2 lžičky cukru
- lžička pikantní hořčice
- chilli
- petrželka
- sůl
- pepř
- tuk na opečení
- hladká mouka
Postup Přírodní pikantní vepřový plátek
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Prošleháme olej, česnek,hořčici, cukr, sojovku a zázvor. Maso v tom obalíme a necháme 2 hodiny odpočívat.
Tuk rozehřejeme. Maso otřeme od marinády a poprášíme zlehka moukou. Dáme na rozpálenou pánev. Opékáme zprudka z obou stran. Ztlumíme plamen, přidáme na krájený celer a dusíme společně, aby maso bylo měkké a celer křupavý.
Měkké maso vytáhneme a do výpeku přidáme trochu vývaru nebo vody. Necháme chvíli povařit. Jestli je šťáva ještě řídká, zahustíme trochou mouky s vodou a povaříme. Dochutíme případně solí a pepřem, nebo sojovkou a vrátíme maso. Společně už jen prohřejeme.
Podáváme s bramborem, rýži nebo těstovinami