Přírodní kuřecí kousky, restovaná zelenina, brambory
Recepty, Dietní receptySuroviny
- Maso:
- 2 menší kuřecí řízky (1 velký)
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 lžičky grilovacího koření
- pepř podle chuti
- Příloha:
- 1 větvička libečku
- 4 střední brambory
- kmín
- sůl
- Zelenina:
- 1/2 plechovky artyčoků ve slaném nálevu (nebo čerstvý)
- 1/2 červené papriky
- 1 hrnek mraženého nebo čerstvého hrášku
- 1 mrkev
- 1/2 mladé vodnice (menší)
- 15 cm pórku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička koření Grilovaná zelenina
- sůl
- plátek másla
Postup Přírodní kuřecí kousky, restovaná zelenina, brambory
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kousky, dáme do misky, posypeme kořením, zakápneme olivovým olejem a dobře promícháme.
Brambory oloupeme, rozkrájíme a připravíme do vody se solí, libečkem a kmínem. Až očistíme zeleninu, brambory dáme vařit.
Zeleninu nakrájíme: mrkev na nudličky, pórek na tři díly a každý díl ještě podélně na proužky. Papriku a vodnici na nudličky. Artyčoky necháme okapat a podélně každý rozkrojíme na 4-6 dílků.
V nepřilnavé pánvi rozehřejeme lžíci oleje, vložíme nejprve mrkev a artyčoky, pak přidáme papriku a vodnici a po chvíli hrášek a pórek. Hotová zelenina musí být na skus. Než vypneme, přidáme koření, event. dosolíme. Na hotové zelenině necháme rozehřát plátek másla.
Nepřilnavou pánev rozpálíme a vyklopíme na ni maso. Dbáme na to, aby se rychle zatáhlo a nikde nebylo růžové. Stačí pár minut a je hotové. Přendáme na talíř, přikryjeme a doděláme šťávu. Na pánev kápneme trochu vody a necháme všechny napečeninky pěkně spláchnout do šťávy, přisolíme a po vypnutí přidáme kousíček másla.