Přírodní kuřecí kousky, restovaná zelenina, brambory

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

Maso:
2 menší kuřecí řízky (1 velký)
1 lžíce olivového oleje
2 lžičky grilovacího koření
pepř podle chuti
Příloha:
1 větvička libečku
4 střední brambory
kmín
sůl
Zelenina:
1/2 plechovky artyčoků ve slaném nálevu (nebo čerstvý)
1/2 červené papriky
1 hrnek mraženého nebo čerstvého hrášku
1 mrkev
1/2 mladé vodnice (menší)
15 cm pórku
1 lžíce olivového oleje
1 lžička koření Grilovaná zelenina
sůl
plátek másla

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kousky, dáme do misky, posypeme kořením, zakápneme olivovým olejem a dobře promícháme.

  2. Brambory oloupeme, rozkrájíme a připravíme do vody se solí, libečkem a kmínem. Až očistíme zeleninu, brambory dáme vařit.

  3. Zeleninu nakrájíme: mrkev na nudličky, pórek na tři díly a každý díl ještě podélně na proužky. Papriku a vodnici na nudličky. Artyčoky necháme okapat a podélně každý rozkrojíme na 4-6 dílků.

  4. V nepřilnavé pánvi rozehřejeme lžíci oleje, vložíme nejprve mrkev a artyčoky, pak přidáme papriku a vodnici a po chvíli hrášek a pórek. Hotová zelenina musí být na skus. Než vypneme, přidáme koření, event. dosolíme. Na hotové zelenině necháme rozehřát plátek másla.

  5. Nepřilnavou pánev rozpálíme a vyklopíme na ni maso. Dbáme na to, aby se rychle zatáhlo a nikde nebylo růžové. Stačí pár minut a je hotové. Přendáme na talíř, přikryjeme a doděláme šťávu. Na pánev kápneme trochu vody a necháme všechny napečeninky pěkně spláchnout do šťávy, přisolíme a po vypnutí přidáme kousíček másla.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!