Kuřecí kousky s žampióny a tarhoňou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 velké kuřecí prsa
- 1 větší cibule
- 5 menších žampiónů
- 1 stroužek česneku
- červená sladká paprika
- pepř
- sůl
- 1 lžíce másla
- hovězí bujón
- sójová omáčka
- 1 hrnek tarhoni
- 1,5 hrnku horké vody
Postup Kuřecí kousky s žampióny a tarhoňou
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme na jemné proužky, žampióny na hrubší plátky. Kuřecí maso nakrájíme na kostky a naložíme je na chvíli do připravené směsi.
Směs na naložení kuřecího masa: olej, červená sladká paprika, sůl, pepř, nastrouhaný česnek, 1 velká lžíce solamylu a 2 lžičky sojové omáčky.
Tarhoňu dáme na jinou pánev, zalijeme trochou oleje a na mírném ohni za stálého míchání opékáme dozlatova.
Na pánev dáme krátce orestovat kuřecí kousky, poté přidáme cibuli, žampióny a lžíci másla. Dusíme pod poklicí 15 minut. Občas promícháme. Poté přisypeme opečenou tarhoňu, zalijeme horkou vodou (na 1 díl tarhoni je 1,5 dílku vody) přidáme čtvrt kostky hovězího bujónu a promícháme. Vaříme 5 minut od varu, poté vypneme a necháme pod poklicí 20 minut dojít. Po celou dobu poklici nezvedáme. Na konec vše ještě jednou promícháme a podáváme.