Přírodní kotletka s liškami a řapíkatým celerem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 vepřové kotlety
- 2 PL vepřového sádla
- 3 stroužky česneku
- sůl
- koření na vepřovou pečeni
- 2 řapíky řapíkatého celeru
- lišky
- 1 bílá cibule
Postup Přírodní kotletka s liškami a řapíkatým celerem
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme, osušíme a naklepeme. Osolíme, okořeníme a necháme v chladu uležet můžeme klidně i přes noc.
Na pánvi si rozehřejeme 1 PL sádla, na které dáme rozmačkaný česnek, aby nám sádlo pěkně ovoněl.
Na takto připraveném sádla kotlety zprudka opečeme z obou stran. Pak oheň ztlumíme mírně podlijeme teplou vodou a dusíme do měkka.
V jiné pánvi si rozehřejeme druhou lžíci sádla, orestujeme si cibuli, přidáme lišky a necháme chvilku podusit.
Přidáme nakrájený řapíkatý celer, osolíme a ještě chvilku dusíme. Podáváme s různě upravenými bramborami a zeleninou, kterou máme doma.